fair trade

A méltányos kereskedelem a nemzetközi árucsere szokásos felfogásától eltérő megközelítés. Kereskedelmi partnerséget jelent, amely a hátrányos helyzetű termelők számára hivatott a fenntartható fejlődést előmozdítani elsősorban jobb kereskedelmi feltételek biztosításával, valamint a fejlett országokban folyó szemléletformáló kampányokkal.
(FINE Az Alternatív Kereskedelem Nemzetközi Szövetsége, 1999. áprilisi közgyűlés)

Indiában a vidéken élő emberek fő bevételi forrása a mezőgazdaság és a földművelés. ez azonban csak az év 3-4 hónapjában látja el munkával a falvakat. a többi 8-9 hónapban munka nélkül maradnak és főleg a nők körében óriási méreteket ölt a munkanélküliség.

a selyem szári gyártása során megmaradó szövetek újrahasznosítása munkát ad a nőknek. az egy-egy régióért felelős vezetők osztják ki az alapanyagokat a falvakban élő asszonyoknak és képzési lehetőséget biztosítanak, ahol elsajátítják az egyszerű kézi fonás technikáját. naponta kapnak fizetést, ez biztosítja napról napra a megélhetésüket.

a mibőlkössek? webáruház indiai fonal beszállítója jelenleg 35 nőt foglalkoztat közvetlenül és kb. 200-at közvetve vidéki falvakban. nem dolgoztatnak gyerekekkel, rendelkeznek ISO 9001:2008 tanúsítvánnyal és tagjai az indiai “Silk Mark Organisation of India” nevű szervezetnek.

ha a mibőlkössek? webáruházban vásárolsz, tudd, hogy őket segíted:

   

 

No comments yet.

Minden vélemény számít!

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestCheck Our Feed