Hilaria Fina interjú

a spanyol Hilaria Fina egyedi horgolt csodákat kínál. és hogy a márka neve kit rejt? inkább mit: a spanyol “hilar” ige szálak kihúzásával és csavarásával történő fonást, formázást takar; a “fino” jelentése finom, érzékeny pontos. a “hilar fino” kifejezést pedig a finom, kényes munkára használják. ennek női alakja pedig Hilaria Fina. nekem tetszik!

ki vagy Te? A nevem Marta, egy csodálatos galíciai városból: La Coruna-ból, Spanyolországból. Én vagyok a Hilaria Fina márka alapítója és vezetője, ami egy divat-kereskedelmi szektorban elért komoly karrier utolsó lépése.

mikor és kitől tanultad meg a horgolás alapjait? Már gyerekként figyeltem, ahogy az édesanyám horgol, tulajdonképpen ő volt az első inspirációm.

mikor kezdted megosztani a világgal a munkáidat? 1 évvel ezelőtt

általában mennyi időt töltesz horgolással egy nap? A rekordom 24 óra és 1 másodperc, de általában az ébren töltött időm jó részét.

melyek a kedvenc saját alkotásaid? Nincsenek komoly preferenciáim, mindegyiket imádom. Ha mégis választanom kell egyet, akkor az amigurumi Goofy-ra szavazok, akihez különleges szerelmi szálak fűznek.

a kisebb dolgokat részesíted előnyben vagy inkább a nagyobb projekteket? A Hilaria Fina maga egy nagy projekt, amely kis dolgok hozzáadásával épül fel. Apró részletek, nem számít a méretük. A kevésbé nagy nem kevésbé fontos. A Hilaria Fina a részletekről szól.

nagyon különlegesek az ékszereid, kérlek, mesélj róluk. Hagyományos és irányított, klasszikus és divatos. Némi régi íz és a friss divat innovatív ízének keveréke.

bracelet

chains

cro_necklace tricolor

flowerbracelet

friendshipbra

maxiflower

necklace

pendant

rivetbra

rivetbracelets spiked bra

mi az, ami inspirál Téged? Sok minden: a természet, a divat, a zene, a fotózás, az utazás… Mindenhol, mindenben találok ihletet. Inkább a temérdek információ kiválogatása a feladat.

megtanítottál már másokat is horgolni? Igen, bár őszintén szólva nem sok mindenkit. A legtöbb ember, akivel találkozom, többet tud a horgolásról, mint én; szóval inkább én próbálok meg tanulni másoktól.

ha valaki nem tudja megtanulni az alapokat a családjától, van lehetősége elsajátítani valahol; van horgolás oktatás felétek? az internet a válasz, magam is rengeteget tanultam ettől a csodálatos és hasznos eszköztől. A legjobb benne pedig az, hogy nem városra, országra korlátozódik, hanem a világra.

mi a véleményed a fonalbombázásról, népszerű ez a street-art forma felétek? Egyszerűen imádom ezt az ötletet, olykor igazán lázadó és tiltakozó művészetté alakul. Nem vettem még részt fonalbombázásban, eddig csak otthon volt néhány privát kísérletem.

dolgoztál már újrahasznosított szári selyem fonallal? Igen és több más anyaggal is: műanyaggal, fémmel, bőrrel, fával… az újrahasznosítás és az újrahasználás remek lehetőség a bolygó és a költségeink bölcs védelmére.

volt alkalmad részt venni jótékonysági programban a termékeiddel vagy a tudásoddal? Nem igazán, részt veszünk hasonlóban privát, de nem a Hilaria Fina márkával. A társadalmi szerepvállalás a márka jövőbeli céljai között szerepel, szeretnénk majd gondosan mérlegelni a projektet, amelyet támogatni fogunk.

voltál már Magyarországon? mi jut eszedbe először Magyarországról? Soha nem voltam még. Az első dolog, ami eszembe jut az országotokról:  “Sissy”, az osztrák császárnő és a Magyar királynő, gyerekkorom óta rajongója vagyok a történetének. Szeretem a róla szóló könyveket, filmeket; a magyar kultúra és annak képviselete a személyisége és az életének fontos része volt.

mit gondolsz a kézimunka értékéről és az értékeléséről? Azt hiszem, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megtartsuk az utánozhatatlanság értékét. Még a technológia öleléséből is tudjuk, hogy néhány kézzel készült munka egyedi: lehetetlen utánozni.

a Facebook oldalad mottója: A divat, az újrahasznosítás és a kézimunka művészet kreatív laboratóriuma.” beszélnél, kérlek, a küldetésedről, motivációdról? Nos, a Hilaria Fina koncepciójával messze vagyunk a nagy ipartól. Hiszünk a kísérletezésben, kicsit szeretnénk az underground sötétségében maradni, mintha középkori művészek lennénk; de azért a mai technológiákkal körülvéve. Hiszünk a zöld életformában és a természetben.

plasticbags

plastic_cotton

t-shirtyarnbag

liquidcontainer

skulls

skull_

ördög

santa

goofy

littlefairy

cro_leather

kiss

hearts

masks

garland

corazón

xmas ornaments

allstar

ornaments

snowflakes

stars

Hilaria Fina a Pinterest-en

Hilaria Fina a Facebook-on

Hilaria Fina a Tumblr-en

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Minden vélemény számít!

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestCheck Our Feed