sálkommandó

amikor dolgozóba jártam, minden nap megtettem a Szfvár.-Bp., Bp.-Szfvár. utat. a téli időszakban a BAH-csomópontnál minden reggel találkoztam egy bácsival, aki fedél nélküli-t árult. igyekeztem minden új lapszámot megvenni tőle. egy idő után megismert és emlékezett ha az előző napokban már üzleteltünk. ilyenkor csak mosolygott és intett. sosem viselt sálat, pedig zimankó volt. aztán egyszercsak már nem láttam többé. reméltem/remélem azért nem, mert nem volt már szüksége a fedél nélküli árusítására.

talán emlékeztek páran, volt egyszer egy muffin-kommandó. pár muffin-imádó barátnő az otthon sütött sütiket gondosan becsomagolva levitte a budapesti aluljárókba és odaadta az ott éjszakázóknak. igazából ennek a projektnek a mintájára találtam én ki a sálkommandót.

sálat kötni/horgolni nem nagy mutatvány (szinte minden kezdő ezzel nyit). ugyan most, amikor ezt írom rekordot döntöget a nyári hőség, de ugye mindenkinek megvan az érzés, hogy milyen jó a pihepuha sál melegsége. /2013 nyár

2013-ban annyi sál-sapka-kesztyű-kardigán gyűlt össze, hogy kétszer is sikerült segíteni a székesfehérvári hajlék nélkül élőknek – a helyi krízis központ teajáratának segítségével. bővebben itt olvashatsz róla.

folytatódik a… 

salkommakinek van otthon fonalmaradéka és egy kis szabad ideje, szépen kérem gyártson néhány sálat télire. jó lenne, ha mire jön a télidő összegyűlne jópár, amik majd segítséget jelentenek és örömet okoznak.

 

csatlakozhatsz úgy,

– hogy írsz nekem emailt: a mibolkossek@gmail.com -ra

– hogy csatlakozol a facebookon a sálkommandó csoporthoz, ahol megosztom az aktuális infókat

– hogy kötsz egy sálat és személyesen viszed el és adod át annak, akinek úgy érzed szüksége van rá

– fonalat küldesz

– viszed a sálkommandó hírét

sálgyűjtés

– küldheted postán

– Székesfehérváron vagy a környéken, találkozhatunk személyesen is

aktuális határidő: 2015. január 31.

köszönöm, hogy segítesz!

No comments yet.

Minden vélemény számít!

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestCheck Our Feed