sálkommandó – sálosztás

nyáron indítottam el a Facebook-on a sálkommandó-csoportot azzal a céllal, hogy maradék fonalainkból “kössünk 1 mosolyt”, azaz segítsünk sállal, sapkával, ki mivel tud a hajléktalan embertársainknak. a csoportba 47 tag jelentkezett eddig, sajnos a határidőt és a kitolt határidőt negyed-ennyien sem vették komolyan.

mégis összegyűlt egy jókora adag sál, sapka készlet, amivel tegnap este nagy izgalommal felkerekedtem és csatlakoztam a székesfehérvári Krízis Központ teaosztó járatához.

salkommando 011_

a teaosztó járat hétvége és az ünnepnapok kivételével minden nap megy, egy vagy két autóval, attól függően, hogy van-e adomány, amit még lehet osztani. tegnap volt: a teán és szendvicsen túl tartós élelmiszereket is kaptak az arra jelentkezők. és persze sálakat és sapkákat is. voltak, akik nem kértek és voltak, akik nagy örömmel fogadták a kötött segítséget. sajnos nem jutott mindenkinek.

a székesfehérvári teaosztó turnénak 10-12 állomása van, a sálak, sapkák és a mellény a 6. csomópontnál elfogyott. bár adhattam volna még… a hétköznapi sztereotípiákkal határozott ellentétben: ezek az emberek kedvesek voltak és érezhető tisztelettel és szeretettel fordultak a Krízis Központ utcai kollégáihoz. ami nem csoda, hiszen azon túl, hogy esténként tőlük kapják a betevőt, ők azok, akikkel akár a hivatalos akár az egyéb személyes dolgaikat megoszthatják. Dóra és Dia pedig mosolygósan, jó kedvűen segít. IGAZI hétköznapi hősök.

nagyon jó élmény volt ez nekem. első kézből tapasztalhattam, hogy valóban van értelme a mi kis kötött segítségünknek. olyannyira, hogy szeretném folytatni! jó lenne még karácsony előtt egy újabb sálosztás legalább azoknak, akiknek tegnap nem jutott. a kemény tél még előttünk van, nem késtünk még el a segítséggel.

kérlek, vidd a hírt és csatlakozz! ha tudsz, Te is segíts!

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Minden vélemény számít!

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestCheck Our Feed