vadjutka interjú

vadjutka ugyan nem köt, de szívesen fonalbombáz. és tehetséggel fotóz! szívesen segít és nyitott az újra. egyedi design ékszerei finom textilrészletekkel és hangulatos színharmóniákkal hirdetik a kézművesség értékeit. 
 

mikor dőlt el, hogy az ékszerek felé húzol? 2002-ben kezdtem ékszereket csinálni, de akkor még nagyon hobbi volt. Ez 2007-ben kezdett változni, de az igazi döntést 2009-ben hoztam meg. Akkor végeztem a tanulmányaimmal kommunikáció phd-n, és döntenem kellett: munka mellett a fennmaradó szabadidőmben a doktori disszertációt akarom-e írni, vagy ékszereket tervezni, készíteni. Az utóbbi mellett döntöttem. 

milyennek látod magad 10 év múlva? Szeretném, ha 10 év múlva lenne egy kis manufaktúrám, családom és e kettőt jól össze tudnám egyeztetni. 

milyen kreatív alkotómunka áll hozzád közel? Ötvösség, fotózás – és mindenféle babrálás :-)

ritka remek fotókat készítesz. Gimnázium után fotóriporternek tanultam, de sosem dolgoztam fotósként. Így megmaradt nekem szerelemnek. 

van 8tól4ig munkahelyed vagy az ékszerek töltik ki a napjaidat? Van: az ékszerek – van egy boltműhelyem a Madách térnél, ott vagyok hétfőtől csütörtökig. 

tyúkanyónak tűnsz nekem, aki maga köré szervezi a környezetét. jól látom? milyen közösségi megmozdulásra számíthatunk legközelebb? Igen, szeretek szervezni, szeretek közösségben lenni és szeretem a közösségi megmozdulásokat. Azt viszont nem tudom, hogy mi várható a jövőben :-).

tudsz kötni vagy horgolni? Egyiket sem tudok. A kötésnek háromszor ugrottam neki életemben: mindháromszor abbahagytam. (Pedig egyik alkalommal egy fiúnak kötöttem sálat – de ez sem bizonyult elég motivációnak.)

részt vettél az elsők között szervezett hazai fonalbombázásokon. hogy jött a gerillakötés gondolata? 2011 tavaszán a hatodik kerületben sétáltam és ott láttam egy bezárt üzlethelyiség rácsán színes horgolt virágokat. Nagyon megtetszett, és kutakodni kezdtem, hogy mi ez a jelenség. Kiderült, hogy ilyen a világ minden városában van, fonalbombának, fonalgerilláknak, gerillakötőknek stb. hívják ezt. Arra jutottam pár nap elteltével, hogy akár Budapesten is lehetne ilyen akciót szervezni, és megszerveztem a Blaha Lujza térre.

vannak további terveid ezen a téren? Ezen a téren teljesen ad hoc módon működöm. 

volt már olyan, hogy beleszerettél a saját művedbe és így nem került eladásra? Persze: ezek otthon vannak és hordom őket. A kedvencem az a Pipacsfa lánc, amiben anyukám gyöngysora kapott helyet – így továbbél az ő klasszikus lánca az én modernebb láncomban.

min dolgozol most? Most épp tényleg valami nagyon újon dolgozom már két hónapja, de még nem szeretném elárulni, hogy min. 

hogy definiálod a stílusod? Bohém, francia tengerpart. 

honnan töltekezel? mi inspirál? Minden: színek, formák, a város, ruhák, épületek. 

mit olvasol szívesen? Hevesi Flóra barátnőm cikkeit az Éva magazinban. 

mikor van időd tanulásra, fejlődésre? Huh, hát az idővel épp hadilábon állok: pont most jutottam el oda, hogy most egy ideig nem tanulok, mert szeretném visszanyerni a magánidőmet.

tervező és előkészítő típus vagy? vagy inkább azonnal kipróbáló? Eredetileg az azonnal kipróbáló típus vagyok, de ékszertervezésben muszáj megtanulni a tervezési és előkészítési részt is.

mi az, amit az eddigi legnagyobb sikeredként könyvelsz el? Hogy még mindig azt tudom csinálni, amit szeretek. Manapság az a luxus, ha valaki olyat dolgozhat, amit igazán szeret.

mit csinálsz a maradékokkal? Igyekszem sok mindent felhasználni. Ha épp nem megy, akkor félreteszem, hogy majd jó lesz valamikor valamire – és így van rengeteg olyan alkatrészem, melyek 3-4-5 évesek.

találkoztál már újrahasznosított szári selyem fonallal? Nem, de érdekelne!

használtad már a tudásod/munkáid jótékony célra? Igen. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal van egy közös kollekciónk, mely vételárának 30%-a megy az Alapítványnak. Emellett Mosolykának rendeztem decemberben egy kis gyűjtést.

 

vadjutka.hu

vadjutka bolt a meskán

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Minden vélemény számít!

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestCheck Our Feed